Agenda

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per jaar Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand
Rockabilly Band: "The Watch Dogs" in de Trije Doarpen
Zaterdag, 29 Oktober 2016, 20:30 - 23:59
Hits : 642
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

29 oktober wordt een fantastische swingavond met de Rockabilly Band The Watch Dogs.

Vernoemd naar het obscure jaren 50 rockabilly nummer “Watch Dog” van Al Terry, bewaken ‘The Watch Dogs’ sinds begin 2014 het authentieke rockabilly geluid. 

Rockabilly muziek is ongeveer in het midden van de jaren 50 van de vorige eeuw ontstaan als een mix van o.a. de oude Country muziek, ook wel Hillbilly genoemd, en de swingende Rhythm and Blues uit die tijd. Maar ‘The Watch Dogs’ graven veel verder dan de oude rock ‘n’ roll en bekendere nummers van Elvis, Johnny Cash, Carl Perkins en Chuck Berry…

Binnen vijf maanden na de oprichting van de band hadden ze hun debuut optreden op het Rock ‘n’ Roll Festival in Franeker. Sinds die tijd is het met ‘The Watch Dogs’ alleen maar bergopwaarts gegaan. Binnen een jaar na hun eerste optreden stonden de heren al in een Berlijnse studio voor de opname van hun eerste plaat. 

De graag geziene muzikanten van ‘The Watch Dogs’ krijgen keer op keer goede reacties na de afloop van optredens, ze zijn dan ook geen onbekenden binnen de Rockabilly scene. Zo speelde zanger-bassist Roel Huizinga al eerder in ‘The Hayride Silvertones’ en ‘Highway 54’, en is hij al enige tijd de bassist bij ‘The Three Farmerboys’ uit Friesland. 

Ook drummer Jacob Toonstra speelde eerder bij ‘The Hayride Silvertones’, en verder bij de Johnny Cash tribute band ‘Lookin’ For Cash’ en ‘Bigby’s Rocketeers’. 

Gitarist Taco Snelten van Eunen mag dan een relatieve nieuwkomer zijn op het podium, hij is ook al jaren lang een liefhebber en verzamelaar van deze muziek en regelmatige concert en festival bezoeker. En samen delen deze mannen uit de Friese Wouden de passie voor het ouderwetse authentieke rockabilly geluid!

14567465 556203687923309 6198422124418670371 o

The Watch Dogs
Roel Huizinga – Zang & Bas
Jacob Toonstra – Drums
Taco Snelten van Eunen – Gitaar

Locatie Dorpshuis De Trije Doarpen (Foarwei 116, 9298 JP Kollumerzwaag)